danielopwereldreis.reismee.nl

Thailand Deel 2. 5-4-13 / 10-4-13

Soms heb ik er echt geen tijd voor maar ik moet dit eigenlijk wel vaker bij gaan houden aangezien ik totaal geen idee meer heb van wat ik de 5e heb gedaan.
Laughing
Ik zal proberen niet te uitgebreid te schrijven.
5-4-13
Ik heb de tickets gehaald om naar Koh Tao te gaan om onze PADI (Open Water duik) te halen. Daarna ben ik nog even in mijn eentje naar de MBK gegaan. Dat is een Supermall van 8 verdiepingen waar je echt van alles kan halen. bijvoorbeeld 1 verdieping die alleen maar voor mobiele telefoons is.. en het domme is, is dat ze bijna overal bij elke stand/balie/winkeltje hetzelfde hebben.. maar uiteindelijk nieuwe tanktops en 2 zwembroeken gekocht. Die thaise ventjes proberen je altijd op te lichten dus ik probeerde zoveel mogelijk af te dingen en ik dacht dat ik er nog goed in was ook omdat het me zo makkelijk afging maar naderhand hoorde ik van Igor dat ik alsnog het dubbele had betaald haha.. Maar alsnog zou het in Nederland dan weer minder dan de helft zijn.
Je moet weten dat je echt overal eten kan halen in BK en dat in zulke supermalls op 1 bepaalde verdieping 50 eettenten hebben die allemaal naast elkaar zitten en het is er altijd druk.
Daarna zijn we naar Hoa Lompong gegaan en hebben de nachttrein van 19:30 richting Champon genomen die pas om 20:30 vertrok, omdat Thaise mensen altijd laat zijn en hun eigen tijden hebben. In Champonwas de aansluitende bus al weg dus na 2 uur wachten en een nieuwe busticket te hebben gehaald konden we de bus in en onze reis verder zetten richting de ferry die ons naar Koh Tao zou brengen.

Na een korte busreis met igor zijn minibox aangesloten op mijn laptop vermaakten we de bus met heerlijke muziek al zeg ik het zelf. Toen kwamen we aan bij de Ferry en moesten we dus weer wachten vanwege het te laat zijn en dit keer was het 4 uur wachten.. dus even gepit en na een film op de laptop van igor gekeken te hebben zijn we de Ferry opgestapt voor de 2 uur lange rit naar Koh Tao.

Toen we aankwamen zijn we direct naar de Duikersschool gegaan.

Imperian Divingschool. Wat een Nederlandse duikschool is. Wat me trouwens nog opviel voordat we bij de duikschool aankwamen en wat ik niet mag vergeten was dat terwijl we naar boven liepen naar de duikschool een kerel voorbij kwam op een scooter met een kind voorop. Dit is heel normaal natuurlijk in Thailand. Soms zitten ze zelfs met z’n 3en of 4en erop maar wat deze kerel zo bijzonder maakte is dat hij met zijn linkerhand de scooter bestuurde en met zijn rechter zijn kind de fles aan het geven was.. kan het nog gekker hier!!!.. moest het even vermelden. Verder over de duikschool..

We waren laat dus konden niet meer meegaan om te duiken en ze hebben ons beetje weg wijs gemaakt. Onze Duikinstructeur Paul was zelf ook Nederlands dus hij hielp met het 1 en ander. We kregen zelfs een kamer op hun kosten maar het was zo armzalig en de douche hing letterlijk boven de wc!! Dus we zijn iets beters gaan opzoeken met airco en meer ruimte en luxe. Ondertussen wel via Paul ergens scooters gehuurd en daarmee rondgereden en uiteindelijk een mooie hotel gevonden voor een redelijke prijs. Natuurlijk paar biertjes gehaald en in de avond rond gereden. Uiteindelijk zijn we naar Sairee Beach gegaan waar allemaal beach tenten stonden met muziek en mensen en gezellighied. Overall waren er locals die met vuuracrobatiek ons vermaakten. Heel mooi om te zien. We hebben zelfs touwtje gesprongen met een touw wat dus in vuur en vlam stond. Jaaa het staat zelfs op tape.

7-4-‘13

De volgende dag om 10 uur gemeld bij Paul en na een korte rondleiding kregen we wat theorie kregen we meteen paar quizjes en mochten we de duikuitrusting passen. Na een lange lunchpauze kwamen we terug bij Imperian en gingen we met onze spullen naar de boot en vaarden we naar een klein eilandje naast Koh Tao, duikplaats Japanese Garden, waar we meteen vanaf de boot met onze duikuitrusting aan het water insprongen en naar het strand zwommen om in 1,5 meter diep water aan onze oefeningen te beginnen.

We deden alle oefeningen zo goed en zo snel dat we al verder gingen met oefeningen die we eigenlijk de dag erna zouden doen dus Paul was tevreden. Na alle oefeningen mochten we terug naar de boot om even wat heerlijke watermeloen en 'koekies' zoals paul dat zegt, te eten om daarna onze eerste duik te gaan doen.

Ik had door dat ik toch veel last van me oren kreeg, vooral van me rechteroor, en het ‘klaren’ verliep moeizaam maar uiteindelijk waren we op de bodem en zijn we 29 min onder water wezen duiken!!

Blijkbaar zijn Igor en ik natuur talenten. J Daarna terug naar de kust en kregen we beide een eigen logbook en zelfs wat huiswerk mee.. jaaa huiswerk op onze vakanties. Maar wij vonden natuurlijk het nachtleven en het Chang-bier wat interresanter dan dat huiswerk dus we zijn in de avond met onze scooters erop uitgegaan. Halverwege het rijden begon de weg een soort van achtbaan te worden met heuveltjes waar de beste Tour de France bergbeklimmer bang van zou worden.Uiteindelijk kwamen we bij een uitkijkpost aan het meest Noordelijke punt van het eiland wat een supermooi uitzicht gaf over Koh Tao. Na een paar foto’s te hebben gemaakt zijn we richting Sairee beah gegaan om ons weer te mengen in het nachtleven.

8-4-‘13

Om 9 uur gemeld op de duikschool. Na een paar quizjes die we makkelijk haalden (100% score!!) zijn we dus weer de boot opgegaan om nu naar de duikplaats Aow Leuk te gaan. Daar deden we dit keer de oefeningen meteen onder water wat wel spannend was maar na enkele minuten verliep het zo goed dat we zo snel klaar waren en gereed waren om wat dieper te gaan duiken (12 mtr) en we ook echt meer zagen. Mooi koraal en mooie vissen.Na het duiken konden we nog een paar mooie duiken van de boot af maken.

9-4-’13.

Dit keer dus om 7:45 gemeld en na onze koffie en ontbijt bij de buren gehaald te hebben, zijn we dit keer dus de boot opgegaan om verder de ocean op te gaan om daar 2 mooie duiken te maken.

Iedereen had het over de kans dat we walvishaaien zouden kunnen zien maar dit is uiteindelijk niet gebeurd. Helaas. De zee was wel tikkie ruw maar zijn de boot afgesprongen en naar een boei gezwommen en begonnen met afdalen. Dit keer waren mijn oren totaal niet pijnlijk en had ik alles goed onder controle. We konden rustig afdalen om eerst 2 oefeningen te doen waarna we gingen duiken,. We hebben zoveel mooi gezien. Het was prachtig. Precies wat je wilt zien. Mooi koraal.Standaard vissen maar ook mooie grote vissen en igor en ik hadden eindelijk een mooie balans en bleven op een goede hoogte zwemmen. Het ging ons makkelijk af en we konden lekker geinen onder water.. we hebben een scorpion fish, crocodile fish, trigger fish, nemo en nog meer gezien.. ik ken ze niet meer allemaal bij naam maar het was een ervaring wat ik altijd al had willen doen en ben blij dat ik eindelijk heb doorgezet dit te doen.

Na het duiken hebben we snel tickets geboekt. Igor terug naar Bangkok omdat hij weer naar school moest de volgende dag en ik heb ervoor gekozen om de ferry te pakken naar Koh Phangan. De laatste boten gingen al 3 uur later dus we moesten ons haasten. We hadden ons voor het duiken al uitgecheckt bij het hotel dus na de tickets gingen we snel wat eten om daarna terug te gaan naar Imperian om het examen te maken. We mochten 12 fout hebben van de 50 meerkeuze vragen. Igor had er 3 en ik 10 maar na een correctie werd het 8 dus beiden geslaagd. Daarna meteen de scooters terug gebracht, betaald en naar de pier gegaan. Daar afscheid genomen en beiden op de ferry gesprongen.

We hebben nooit afscheid van Paul kunnen nemen, omdat hij met een andere groep mee moest gaan in de middag terwijl wij aan het eten waren maar het mooie was dat toen ik op de ferry zat, de boot een tussenstop maakte bij de Japanese Garden duikspot en de ferry langs de boot van de duikschool van ging en ik Paul van een afstand zag staan. Na 2 keer schreeuwen zwaaiden we naar elkaar en hadden we toch een soort van afscheid. Mooi moment was het.

De boot ging toen verder naar Koh Phangan. Na een uurtje varen kwam ik aan waar ik direct een scooter huurde het eiland rond ging op zoek naar Suncliff Resort bij Haad Rin.

Na 20 min kwam ik erachter dat ik verkeerd was gegaan dus ik kon terug gaan en dik een uur later en 100 locals gevraagd te hebben waar ik moest zijn kwam ik aan bij Suncliff Resort. De kamer gecheckt en ik was meteen verkocht. Mooi 2 persoonsbed, super ruime badkamer met aparte pisbak, wc ruime douche en supergroot balkon met daarop een koelkast en gootsteentje en jaaaa een hangmat waar ik op dit moment nu inzit en alles uit tik. Ondertussen zitten er 2 salamanders of hagedissen bij de 2 lampen alle vliegende insecten die op het licht afkomen op te eten.

Morgen ga ik kijken of ik een rondje kan maken over dit eiland om te kijken wat er te doen is.

10-4-‘13

Even gevraagd bij de balie wat er te doen is en toen op de scooter gesprongen en via de westkant naar het noorden gegaan. Ik kwam langs een olifanten verblijf. Het was best zielig om te zien aangezien de olifanten niet vrij konden rondlopen. Ze zaten met hun poten vast aan kettingen. Eentje zag er ook duidelijk geirriteerd uit en probeerde de ketting los te krijgen. Ik wil toch ooit een tripje maken op een olifant maar ben toch maar door gereden, het zag er niet zo vriendelijk uit. Dus ben door gereden en volgde een bord naar het Phangan Waterfall. Zo kwam ik per ongeluk bij een andere olifanten excursie. Die ik heb ik dan ook meteen gedaan. Heel leuk natuurlijk. Ik mocht in de nek van de olifant zitten en we zijn zelfs door het water gegaan met z’n tweeen. Na de trip mocht ik de olifant bananen voeren. Gulzig vrouwtje was het.

Na de olifant even ‘hand’ te hebben gegeven ben ik de berg op geklomen om de waterval te bewonderen en er eindelijk te zijn aangekomen bleek er geen water vanaf te komen dus ik ben maar door naar boven geklommen, omdat ik dacht dat er waarschijnlijk een betere moest zijn maar na ongeveer 300 meter stijl omhoog te hebben geklommen kwam ik erachter dat ik op een ‘tracking-pad’ liep en ik al bijna op de top was. Ik zweette me kapot en deed ook alles op mijn slippers wat dus eigenlijk bedoel was voor klimmers met uitrusting. Haha gekkenwerk was het, want het begon ook nog eens zachtjes aan te regenen en dat maakte het alleen maar gevaarlijker dus ben met een hoog tempo naar beneden gegaan. Helemaal doorweekt kwam ik veilig aan bij mijn scooter en ben snel richting huis gereden terwijl het nog steeds rustig aan het regenen was. Het werd daardoor ook gladder op de weg en ik was al lang blij dat ik veilig thuis aankwam zonder onderuit te gaan. Je moet je voorstellen dat de locals gewoon met 60 of 70 km per uur me inhaalden. haha idioten zijn het.

Mijn benen waren helemaal op van de beklimming dus ben vroeg gaan pitten.

Volgende dag ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik Jet ski kon huren maar uiteindelijk heb ik het niet gevonden dus ik heb in de middag tickets gehaald voor de terug weg, heb me scooter gedropt en ben met de Ferry terug naar Bangkok gegaan. Daar aangekomen de bus gepakt en later een taxi om naar het treinstation te komen. Daar moest ik 2 uur wachten dus heb ik wat gegeten terwijl het begonte regenen en te donderen dus de bliksem sloeg in en de hele stad zat zonder elektriciteit. dus snel naar het station gegaan om te wachten op de trein. Daarna meteen me bedje opgezocht om te gaan pitten. Natuurlijk kwam de trein 2 uur later aan dan gepland in Bangkok. Meteen de taxi gepakt naar huis en nu klaar om weer de stad in te gaan.

Ik moet nog steeds een Thaise massage nemen en ik moet ook op zoek gaan naar water pistolen oftewel Supersoocers. Morgen begint hier in BK het waterfestival ‘Sonkran’ dus we moeten wel goed voorbereid zijn. Daarnagaan we zondagnacht meteen door om naar Chaing Mai te gaan om daar ook het waterfestival te vieren.

Dit schrijf ik later wel verder. me accu van me latop is op en er zijn geen stop contacten hier..

ciao groetjes uit Thailand