danielopwereldreis.reismee.nl

Landen trip deel 2

9-5
Vietnam
Na de dus 28 uur durende busrit kwamen we uiteindelijk aan in Ha Noi. De (volgens mij) 2na grootste stad in Vietnam. Daar kwamen we Erik ook weer tegen. Die was dus nadat hij weer beter was per vliegtuig naar Ha Noi gegaan en kwam eerder dan ons aan en had daarom al netjes een mooi hotelletje gevonden zodat wij meteen onze spullen kwijt konden om de stad te gaan verkennen. Ha Noi is een oude en mooie stad. Het verkeer is chaotisch. 90% van alle motoren, scooters en bromfietsen op de wereld rijdt in Ha Noi rond. De stoplichten zijn er voor de sier en de meeste werken ook niet. Oversteken is ook een heus avontuur. Iedereen is wel bekend met hoe het in Amsterdam aan toe gaat maar dit is me toch een niveautje hoger. de truc is om gewoon over te steken en ze rijden wel om je heen. hahaha. Na een stukje te hebben gelopen viel het me op dat ze overal kleine vuurtjes op straat maken. aan de zijkant van de stoep. in Azie was het me al bekend dat ze hun afval overal verbranden maar nu zag ik dus dat ze papier en nep USA dollars verbranden. ik ben er nog steeds niet achter waarom ze dat dus doen.
10-5.
Naar de Mausoleum geweest van de grote leider van Vietnam. Ho Chi Minh. We zijn ook het museum ingeweest. ik was niet zo bekend met de geschiedenis van Vietnam dus het was best interessant. We lopen overal in elk land veel rond en proberen veel cultuur op te doen en proeven ook veel cultuur.. :) Ik had vandaag ook de lekkerste loempia's gegeten. als ik mijn ogen dicht deed dan stond ik zo op Grote Markt naast de loempia kraam voor de oude Blokker.
Ook de lekkerste nasi hier tot nu toe gegeten. in de avond zijn we langs een bekende waterpoppen show gegaan. de show verteld over het onstaan van de vietnamezen enz. uiterst vermakelijk :) oftewel: ik heb me kapot gelachen. hahaha.
11-5
In alle vroegte hebben we afscheid van Erik genomen. Hij moest terug naar Bangkok om 2 dagen later weer huiswaarts te keren naar de USA. wij zijn naar het vliegveld gegaan om naar Kuala Lumpur te vertrekken. daar aangekomen hebben we snel een guesthouse gevonden en zijn we naar de beroemde twin towers gegaan. helaas waren alle tickets al uitverkocht dus konden we niet naar binnen. dus hebben we buiten maar mooie foto's gemaakt. Daarna zijn we naar een hoge radiostation gelopen om daar dan het uitzicht over KL te bewonderen. Het bleek de 4na hoogste toren van de wereld te zijn. De toren in Rotterdam (volgens mij Erasmus??) staat rond de 10e plek. Daarna in de avond nog langs de verlicht twin towers gegaan en toen maar onze bedjes ingekropen omdat we de volgende dag weer verder gingen reizen naar Jakarta. Sommige plekken doen we in 1 dag omdat er niet heeeel veeel te doen is.
12-5
Om 4:30 stonden we vroeg op om net op tijd bij de gate aan te komen om naar Jakarta te gaan.
,Overal waar we aankomen moeten we een Visa regelen dus nu ik dit aan het tikken ben, zit mijn paspoort al lekker vol met stempels en visa's. :)
In Jakarta is niet veel te doen en het is ook niet heel toeristisch dus overal waar we liepen werden we nagekeken of riepen mensen en kinderen naar ons.. 'Hey Mister!!' dat is ook het enige dat ze kennen. of het was een 'How are you'. We hebben het National museum/monument bezocht. dat was gebouwd als overwinnings monument op de Nederlanders. heel interessant weer om daarover te lezen. Ze eren hun grote leiders van vroeger en wij zijn natuurlijk de slechterikken. was ook wel logisch maar leuk om te zien hoe ze dat beschrijven. Daarna zijn we nog langs de grootste moskee van Azie gegaan maar we konden niet naar binnen omdat we korte broeken en tanktops aanhadden. daar beledig je Allah mee ofzo dus zijn we de volgende dag in alle vroegte opnieuw erheen gegaan. dit keer wel goed gekleed. we werden netjes naar boven begeleid en toen kwam ineens de vraag of we nu konden betalen... dit sloeg nergens op omdat het natuurlijk een heilige tempel is en je als toerist gratis naar binnen mag. dus na een paar woordjes heen en weer konden we doorlopen.
ik kon me oren niet geloven.. maarja overal proberen ze geld aan je te verdienen dus blijkbaar ook in de allerheiligste moskee. Na de moskee nog op de foto gegaan met random aziaten, omdat ze dat leuk vinden.. wij westerlingen zijn heel bijzonder voor ze blijkbaar.. haha wel grappig natuurlijk. daarna nog even een super grote Katholieke kerk binnen gegaan terwijl het bomvol zat. mooi om te zien.
14-5
Bali!! Hier heb ik echt naar uitgekeken. De taxi chauffeeur kende onze hotel niet.. soms zijn de taxi chauffeurs in Azie heel irritant. je vraagt ze: 'Je kent het adres? Je weet het te vinden? Je weet de weg?' ze knikken altijd ja maar je ziet die twijfel soms in hun ogen. Maar ze willen allemaal geld verdienen dus ze doen er alles aan om je dik te laten betalen etc..
Igor had al duidelijk gemaakt dat als hij de weg niet wist en hij ons niet erheen kon brengen dat hij ook geen geld zou krijgen. dus uiteindelijk hadden we door dat onze chauffeur er niks van bakte en zijn we uitgestapt. De lokale bevolking is heel behulpzaam en iedereen wilt je helpen maar de taxies zijn verschrikkelijk. sommige jongens stopten met hun scooters en boden aan om te helpen maar niemand kende onze hotel of de communicatie verliep stroef. uiteindelijk is het gelukt en in plaats van 10 a 15 min kwamen we na 1,5 uur aan bij ons hotel in Kuta Beach.
Kuta Beach is super toeristisch. Je ziet meer toeristen dan de lokale bevolking. Er zijn ook meer taxies dan andere auto's. Overal hoor je ook getoeter. Als een taxi chauffeur een toerist ziet dan toetert hij direct om daarna te zwaaien of duidelijk te maken dat hij een taxi is. het kan heel irritant zijn maar het beste is om ze gewoon te negeren. Ik vind het nog steeds leuk en uitdagend om die gasten te testen. Ik heb Igor zo vaak zien onderhandelen in Bangkok. Dus het is voor mij meer een test om te kijken hoe ik het doe met die mafkezen. Als je net in een land aan komt dan weet je nog niet wat de ritprijzen zijn dus de truc is om te proberen uit te vogelen wat ze voor een rit naar je bestemming vragen.
Als ze een bedrag noemen kan je 2 dingen doen: Of je gaat lachen en je loopt weg en dan komt hij wel achter jouw aan en meestal komt hij meteen met een beter bod of hij vraagt wat jij ervoor wilt betalen. Of je gaat klagen en zeggen dat het veelste veel is. dan komen ze met een nieuwe bedrag en dan moet je daarvan de helft nemen dan weet je dat je ongeveer goed zit.
Na ongeveer 5 mannetjes weet je wel je prijs en dan kan het ook nog voorkomen dat hij halverwege de rit zegt dat er een start tarief is enz. dat is allemaal bluf en onzin.
aan het einde van de rit moet je geld gewoon geven en weg lopen. Het is altijd handig als je gepast heb maarja.. Als toerist doen ze toch minder snel moeilijk tegen je.
Bali dus..
in de ochtend zijn we naar het strand gelopen en hebben we surfles gehad. Ik weet niet wat het is maar ik heb iets met watersporten. Surfen ging me dus makkelijk af. ik had het al eerder met wake boarden en met kajakken waren we ook handiger en sneller dat de rest en nu met surfen kon ik na een paar keer al staan en snel me balans vinden. Heeel vet was het. Helaas begon het te regenen maar we gingen gewoon door, ook toen de donder boven onze hoofd hing en de bliksem een paar keer verscheen. blijkbaar is dar normaal haha.
De dag erna zijn we naar de tot nu toe mooiste eilanden gegaan. en ook al regende het een beetje, we zijn toch gaan snorkelen en overal zag je de mooiste vissen en binen een paar minuten zagen we ook een zee schilpad. Laura werd een beetje ziek dus Igor en laura waren het water uit gegaan. ik ben alleen door gegaan en heb later nog 2 andere zee schildpadden gezien en heb zelfs met eentje gezwommen. ik heb zijn schild vast gepakt wat hij niet zo leuk vond want hij draaide zich om en keek heel boos naar me dus heb hem maar verder met rust gelaten. haha het was echt een mooie ervaring. het water was mooi helder ondanks het weer.
Daarna zijn we weer de volgende dag terug naar Kuta gegaan en daarvandaan naar het vliegveld om naar Singapore te gaan.
Singapore is super super schoon. nergens zie je afval of zwervers of graffiti of zwerfhonden en zwerfkatten. heeel modern. Overal de mooiste nieuweste gebouwen met bijzondere architectuur. jaa het zag er fraai uit. Ook de tuinen en er is zelfs een gebouw dat heet Marina bay. en dat is een super hoog en luxe gebouw bestaand uit 3 torens met daar bovenop een schip als hotel. daar konden we dus niet komen. we konden wel binnen rond lopen. er was een super grote shopping mall met alle dure merknamen. Jimmy Choo Saint Laurent enz dus..
Dag daarna zijn we weer het vliegtuig in gestapt om terug te keren naar Bangkok.
Dus nu zit ik in een hostel ergens vlakbij Kohsan Road op me kamer dit te tikken.
Morgen gaan we foto's uit wisselen want Laura gaat terug naar Amerika en Igor en ik moeten ons voorbereiden op de mooiste eilanden van Thailand. Daarna zal ik op de 28e richting Australlie vertrekken om me bij Jimmy te voegen,,, Genoeg gekletst.. ik zal even wat foto's uploaden.. groetjes uit Bangkok